NB1Felvezető

NB1Felvezető

Honvéd vs. Haladás felvezető (2016. 10. 29.)

2016. október 28. - Elemzo1

Ha először jársz oldalunkon, akkor kifejezetten ajánljuk a „Módszertan” fejléc bejegyzését, amelyből gyorsan megértheted, hogy mi a célunk cikkeinkkel, illetve mit értünk az olyan kifejezések alatt, mint „támadáspontok”, illetve „kulcsmomentumok”.

Mérkőzés

Honvéd vs. Haladás

Bozsik József Stadion,           2016. 10. 29.   15:30 

Fontosabb megállapítások

  • A két csapat hasonló mennyiségű helyzetet dolgozott ki eddig a szezonban (2. ábra), a Honvéd ugyanakkor sokkal stabilabb védekezéssel rendelkezik (3. ábra).
  • A Honvéd támadójátéka enyhén javult a szezon eddigi része során, ezzel párhuzamosan viszont a védekezésük is gyengült kissé (4. ábra, a védekezés és a támadás trendvonala is enyhén növekvő).
  • A Haladás védekezésben nyújtott teljesítménye enyhén romlott a szezon második felére, miközben a támadójátékuk stagnált (5. ábra, a védekezést szimbolizáló vörös vonal növekszik (romlik), míg a zöld nagyjából vízszintes).
  • A Honvéd otthoni, és a Haladás idegenbeli teljesítménye között jelentős a különbség (6. ábra).
  • Egyik csapat sem a felállt védelem elleni passzjáték mestere (14. ábra), várhatóan ezen a meccsen sem látunk szemet gyönyörködtető játékot a felektől.

Mi kell a Honvéd sikeréhez?

  • Davide Lanzafame. A légiós abszolút kulcsszereplője a Honvéd támadásainak az elmúlt időszakban, ráadásul kifejezetten eredményes is a támadó (7. ábra).
  • Hogy a pontrúgásokra épülő támadójátékuk működjön. A vörös-feketékről írt csapatelemzésünkben kiemeltük, hogy rendkívül sok felíveléssel, és az azokból kiharcolt szabadrúgásokkal operálnak (17. ábra). Ők szerezték a legtöbb gólt a szezonban szabadrúgások után.
  • A hazai pályán eddig mutatott stabilitásuk. A 4. ábrán látszik, hogy otthon mindössze a Videoton ellen voltak hátrányban a kidolgozott helyzetek tekintetében.

Mi kell a Haladás sikeréhez?

  • Hogy David Williams úgy játsszon, ahogy idén a jobb meccsein tette. A légiós folyamatosa veszélyt jelentett az ellenfelek kapujára, ráadásul több kapufájánál is pechje volt, hogy nem tudott gólt szerezni. Hiánya határozottan meglátszott a Haladás mezőkövesdi vendégjátékán.
  • Hogy a pontrúgásokra épülő támadójátékuk működjön. A Honvéd után ők szerezték a második legtöbb gólt szabadrúgások után (17. ábra). A szombathelyiek hajlamosak minden lehetőséget kihasználni, hogy a kapu elé gyömöszöljék a labdát (bedobások, távoli szabadrúgások), a góljaik jelentős részét így szerezték.
  • Hogy a Honvéd ne tudja gólokra váltani a mezőnyfölényét. A vörös-feketék nagy mesterei idén az otthoni ponthullatásnak, annak ellenére, hogy általában jóval veszélyesebbek, mint ellenfeleik.

Bajnoki tabella és fontosabb adatok:

1. ábra

Támadójáték hatékonysága:

2. ábra

Védelmek hatékonysága:

3. ábra

Csapatok fordulónként mutatott teljesítménye:

4. ábra

5. ábra

6. ábra

Kulcsjátékosok:

7. ábra

8. ábra

Támadójáték összehasonlítása:

9. ábra

10. ábra

11. ábra

12. ábra

Játékelemek összehasonlító adatai:

13. ábra

14. ábra

15. ábra

16. ábra

17. ábra

 

 

Ha tetszett a felvezetőnk, és szeretnél máskor is hasonlókat olvasni, akkor kövess minket a Facebookon!

 

Források:

A táblázatokban és ábrákban saját adataink szerepelnek.

A bajnokság összes mérkőzését a köztévé médiatárán keresztül láttuk (mediaklikk.hu).

A csapatlogók az MLSZ honlapjáról származnak (mlsz.hu).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1felvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr1411899903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása