NB1Felvezető

NB1Felvezető

Ferencváros vs. Mezőkövesd (2016. 08. 21.)

A Kövesdnek helyzet sem kellett két gólhoz, a Fradi másodjára botlott otthon

2016. szeptember 07. - Elemzo1

Ha először jársz oldalunkon, akkor kifejezetten ajánljuk a „Módszertan” fejléc bejegyzését, amelyből gyorsan megértheted, hogy mi a célunk cikkeinkkel, illetve mit értünk az olyan kifejezések alatt, mint „támadáspontok”, illetve „kulcsmomentumok”.

Mérkőzés

Ferencváros vs. Mezőkövesd

Groupama Aréna, 2016. 08. 21.       

Értékelés

Ferencváros

A Ferencváros ismét képtelen volt megszerezni a három pontot, annak ellenére, hogy a többi hazai mérkőzéséhez hasonlóan, ezúttal is rengeteg lehetőséget dolgozott ki. A mérkőzés túlnyomó részében nem hiányzott a kreativitás a Fradiból, de a rossz helyzetkihasználás újra néhány komoly védelmi hibával párosult. Összességében nagyon hasonló forgatókönyv játszódott le, mint a Vasas elleni meccsen.

A Ferencváros helyzetdiagramja. Folyamatosan veszély alatt tartották a mezőkövesdi kaput

 

A fenti diagramon jól látszik, hogy a Fradi az egész mérkőzés során veszélyesen játszott ellenfele kapujára, többször nagy helyzeteket is kialakítottak.

A Fradi ezúttal is a Doll-érában abszolút jellemző rövidpasszos játékkal operált, ami nem változott meg a vezetés birtokában sem. A fővárosiak csak komoly nyomás esetén hajlandók felívelni a labdát, ilyen nyomás alá a borsodi csapat csak elvétve helyezte őket a találkozón. A zöld-fehérek mindössze 22-szer rúgták magasan előre a labdát, ami az esetek 82 százalékában annak gyors elveszítéséhez vezetett. Mindössze 2 ferencvárosi beadás, 1 lövés és 2 kiharcolt szabadrúgás, amit a támadások ezen fajtája után fel tudtak mutatni. A Ferencvárosiak passzjátéka sokkal több feljegyezhető eseményt eredményezett. Összesen 89-szer próbálkoztak passzjátékkal, amiből a 2 gólt, 13 beadást, 4 fejest, 11 lövést, 2 blokkolt lövést és 8-8 kiharcolt szögletet, illetve szabadrúgást értek el.

Varga Roland ezúttal a kezdőben kapott helyet, az ő kiváló teljesítménye mellett az egész szezonban jó formában játszó Nagy Dominik emelkedett ki leginkább. Nagy Dominik ráadásul remek egyéni teljesítménnyel egyenlített is 1-2-es állásnál.

A Ferencváros legkreatívabb játékosai. Marco Djuricin ezúttal sokkal veszélyesebben játszott a kapura, mint Böde Dániel

Gólja mellett Marco Djuricin hagyta ki ezúttal is a legtöbb lehetőséget a hazaiaknál, ugyanakkor többször ő teremtett helyzetet társai számára. Amennyiben a csatár elkezdi átlagos arányban értékesíteni gólhelyzeteit, komoly erőssége lehet a fővárosiaknak, hiszen remekül helyezkedik, és a labdával is ügyesen bánik.

Mezőkövesd

A mezőkövesdi csapat nagyjából azt a produkciót nyújtotta, amit az előző hat forduló alapján várhattunk. Kissé szerencsétlenek voltak, hogy már a mérkőzés elején hátrányba kerültek, 1-0-s állásnál azonban sokszor csak a ferencvárosi támadókon és Tomas Tujvel-en múlt, hogy nem kaptak újabb gólt. A vendégek ezúttal sem tudtak igazán masszívan védekező csapat képét kelteni, ráadásul támadójátékuk újra roppant esetleges volt. Ahogy egy korábbi erősorrendben is írtuk, egyértelmű, hogy a Kövesd nagy fegyvere a rögzített szituációk és a kontrák lehetnek, előbbiből két gólt is szereztek a mérkőzésen. A két találat ellenére meglehetősen szegényes a támadáskép diagramjuk:

A Mezőkövesd helyzetdiagramja. Többször is telt el úgy negyedóra, hogy kósza távoli lövésig sem jutottak a vendégek

Mint látszik, akár szerencsésnek is nevezhetnénk Pintér Attila együttesét, hiszen a két góljukon kívül komolyabb helyzetük nem volt. Néhány szögletet és távoli, veszélytelen lövést leszámítva, nem jelentettek veszélyt a hazai kapura.

A Ferencvárossal szemben a Mezőkövesd ezúttal is előszeretettel ívelgette fel a labdákat. Korábban már írtuk a borsodi csapatról, hogy passzjátékban nagyon kevés kockázatot vállalnak, amint elfogy a könnyű passzopciók lehetősége, azonnal felívelik a labdát. Összesen 45-ször rúgták magasan előre a labdát, ebből 42-szer rövidúton el is veszítették azt. Mindössze 1 beadást és 2 kiharcolt szabadrúgást értek el a felívelésekkel. A passzjátékuk jóval hatékonyabb volt, 51 passzjátékból 3 beadás, 3 lövés, 1 blokkolt lövés, 9 kiharcolt szabadrúgás és 2 kiharcolt szöglet született.

Összességében újra egy olyan Ferencvárost láttunk, amelyik fölényben játszik, helyzeteket alakít ki, de nem tudja eldönteni a mérkőzést. Ez a forgatókönyv nem először kerül elvesztegetett pontokba a fővárosiaknak, a lassan magára találó Videoton mellett ezt feltehetően nem engedhetik meg maguknak hosszútávon a zöld-fehérek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1felvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr7211687101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása