NB1Felvezető

NB1Felvezető

Vasas vs. Videoton felvezető (2016. 10. 29.)

2016. október 28. - Elemzo1

Ha először jársz oldalunkon, akkor kifejezetten ajánljuk a „Módszertan” fejléc bejegyzését, amelyből gyorsan megértheted, hogy mi a célunk cikkeinkkel, illetve mit értünk az olyan kifejezések alatt, mint „támadáspontok”, illetve „kulcsmomentumok”.

Mérkőzés

Vasas vs. Videoton

Illovszky Rudolf Stadion,     2016. 10. 29.   17:45 

Mérkőzés szempontjából kiemelt adatok

  • A Vasas hazai pályán rendkívül meggyőző, 6 meccsükből 5-t megnyertek, ráadásul 13 szerzett góljuk mellé mindössze 4-et kaptak. (1. ábra)
  • A Videoton idegenbeli mutatója (3 Gy, 1 D, 2 V) a 2. legjobb a bajnokságban, ráadásul ők szerezték a legtöbb gólt vendégként (11). (1. ábra)
  • A Videoton épp a 13. forduló után előzte meg a Ferencvárost a legtöbb helyzetet kialakító csapatok rangsorában (2. ábra), ezt leginkább a támadójátékuk kiegyensúlyozottságának köszönhetik (5. ábra, a fehérváriak zöld trendvonala nagyjából vízszintes).
  • A Vasas támadójátéka a szezon során folyamatosan javult, érdekesség, hogy ezzel párhuzamosan ellenfeleik is egyre több helyzetet dolgoznak ki ellenük (4. ábra, a zöld és piros trendvonalak is emelkednek).

Mi kell a Vasas sikeréhez?

  • Az, amit hazai pályán megszokhattunk tőlük, azaz kevés kapott és viszonylag sok rúgott gól.
  • Hogy újra megmutassák, a kiegyenlített meccsek megnyerésének nagy mesterei. Ahogy a 4. ábrán látszik, sokszor úgy nyertek meccset, hogy nem voltak egyértelmű fölényben a kidolgozott helyzetek tekintetében, várhatóan most szombaton sem lesznek.
  • Hogy jobban jöjjenek ki a rögzített szituációkból, hiszen ne feledjük, a bajnokság szögletekből két legveszélyesebb csapata találkozik egymással (16. ábra).
  • Hogy Mahir Saglik ott folytassa, ahol az előző két fordulóban abbahagyta. Úgy tűnik, végre van a Vasasnak egy igazán jó formában lévő csatára, ami ritka kiváltság az NB1-ben.

Mi kell a Videoton sikeréhez?

  • Olyan egyéni villanások, amivel az Újpest elleni meccsüket is megnyerték a most búcsúzó stadionban. Lazovic, Scepovic, Géresi és Feczesin is akármikor képes lehet egy olyan megmozdulásra, ami a semmiből teremt lehetőséget a gólszerzésre (8. ábra).
  • Hogy jobban jöjjenek ki a rögzített szituációkból, hiszen ne feledjük, a bajnokság szögletekből két legveszélyesebb csapata találkozik egymással (16. ábra).
  • Hogy ne lassítsa le őket drasztikusan a rossz minőségű gyepszőnyeg. A Vidi sokkal jobb a lapos, rövid passzokra épülő játékban (10. és 14. ábra), így rájuk hat igazán negatívan az Illovszky Rudolf Stadion utóbbi időkben kifejezetten rossz talaja.

Bajnoki tabella és fontosabb adatok:

1. ábra

Támadójáték hatékonysága:

2. ábra

Védelmek hatékonysága:

3. ábra

Csapatok fordulónként mutatott teljesítménye:

4. ábra

5. ábra

6. ábra

Kulcsjátékosok:

7. ábra

8. ábra

Támadójáték összehasonlítása:

9. ábra

10. ábra

11. ábra

12. ábra

Játékelemek összehasonlító adatai:

13. ábra

14. ábra

15. ábra

16. ábra

17. ábra

 

 Ha tetszett a felvezetőnk, és szeretnél máskor is ilyeneket olvasni, akkor kövess minket a Facebookon!

 A Facebook poszt borítóképe az nb1.hu-ról származik.

 

Források:

A táblázatokban és ábrákban saját adataink szerepelnek.

A bajnokság összes mérkőzését a köztévé médiatárán keresztül láttuk (mediaklikk.hu).

A csapatlogók az MLSZ honlapjáról származnak (mlsz.hu).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1felvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr3911846079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása