NB1Felvezető

NB1Felvezető

MTK vs. Gyirmót felvezető (2016. 10. 22.)

2016. október 22. - Elemzo1

Ha először jársz oldalunkon, akkor kifejezetten ajánljuk a „Módszertan” fejléc bejegyzését, amelyből gyorsan megértheted, hogy mi a célunk cikkeinkkel, illetve mit értünk az olyan kifejezések alatt, mint „támadáspontok”, illetve „kulcsmomentumok”.

Mérkőzés

MTK vs. Gyirmót

Hidegkuti Nándor Stadion,   2016. 10. 22.   18:00 

 

Mi kell az MTK sikeréhez?

  • Kreativitás. Ebből az MTK nagyon keveset mutatott az eddig eltelt 12 fordulóban. A múlt heti, Vasas elleni meccsük előtt még nem volt felállt védelem elleni passzjáték után szerzett góljuk, márpedig az utóbbi időkben rendkívül masszív Gyirmót ellen a kontrákban kevéssé bízhatnak.
  • Hogy helyzetkihasználásban a jobbik arcukat mutassák. A Videoton, a Ferencváros és a Diósgyőr elleni hazai meccseken 1-2 helyzetből tudtak gólt szerezni, és meccset nyerni, a Gyirmót elleni első meccs alkalmával viszont több lehetőségük is volt, mégis gól nélkül maradtak.
  • Stabil védekezés, ami a szezon nagyobbik részében, és főleg hazai pályán jellemző volt rájuk, de az utóbbi meccseken már jóval kevésbé. („Csapatok fordulónként mutatott teljesítménye” ábra lent.)

Mi kell a Gyirmót sikeréhez?

  • Az a fajta védekezés, amit az elmúlt 5-6 fordulóban láthattunk tőlük. A „Csapatok fordulónként mutatott teljesítménye” ábránkon a trendvonal segítségével kiemelve látszik, hogy mennyit javultak ebben a tekintetben a győriek.
  • A bátrabbik arcuk támadójátékban, vagy egy talált gól. Egyszer-kétszer már láttuk a szezonban kifejezetten veszélyesen játszani a Gyirmótot, de a felállt védelmek felbontása azért nem erősségük.
  • Az első gól. Ha 0-0-nál a győriek találnak a kapuba, akkor nagyon valószínű, hogy meg is nyerik a meccset, hiszen a kontrajátékuk kifejezetten sokat fejlődött. Szomorú tény a Gyirmót kapcsán, hogy ha ők kapták az első gólt a meccsen (5 alkalom), akkor 80 az esetek százalékában ki is kaptak.

 

Bajnoki tabella és fontosabb adatok:

Támadójáték hatékonysága:

Védelmek hatékonysága:

Csapatok fordulónként mutatott teljesítménye:

Kulcsjátékosok:

Támadójáték összehasonlítása:

Játékelemek összehasonlító adatai:

 

 

Az MTK eddigi teljesítményéről itt írtunk bővebben.

Ha tetszett a felvezetőnk, és szeretnél máskor is hasonlókat olvasni, akkor kövess minket a Facebookon!

 

 

Források:

A táblázatokban és ábrákban saját adataink szerepelnek.

A bajnokság összes mérkőzését a köztévé médiatárán keresztül láttuk (mediaklikk.hu).

A csapatlogók az MLSZ honlapjáról származnak (mlsz.hu).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nb1felvezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr1811829323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása